Ett hundra

Tärningsspelet Ett hundraDetta tärningsspel är ett av de allra enklaste men också ett av de mest spännande tärningsspelen som alla kan vara med och spela. Det enda man behöver är en sexsidig tärning, ett papper att skriva poäng på och en penna att skriva poängen med. Etthundra är ett perfekt tidsfördriv under lata semesterdagar som hela familjen kan vara med och spela. Reglerna är enkla och även de minsta kan vara med, om dem kan sitta still förstås.

Så går spelet till
I detta tärningsspel så gäller det att samla poäng genom att slå med tärningen. Alla tal man slår mellan två och sex ger samma poängantal som antalet prickar på tärningen. Men om man slår en etta så går turen vidare till nästa spelare och man får inga poäng för det slaget. I vissa varianter så förlorar man alla sina ditintills ihopsamlade poäng när man slår en etta.
 
Spelet börjar med att alla deltagare får slå tärningen om vem som ska börja, den som slår högst får börja rundan och sedan fortsätter man medsols. Om två slår lika högt så får dem slå en gång till sig emellan om vem som börjar. Bestäm gärna också på förhand vem som ska skriva ner och räkna poäng, om flera ska lägga sig i så blir det lätt bråk. Det ska ju vara trevligt att spela sällskapsspel. Så nu är spelet igång och alla får slå tärningen varsin gång, så länge ingen får en etta så samlar man poäng. Vinnaren blir den spelare som lyckas få ihop hundra poäng först. Om man vill kan man spela med två tärningar och göra om det till femhundra, det går att göra otaliga varianter på detta spel eftersom att grundreglerna är så simpla.
 
Så undvik ettorna och samla så många poäng du kan, det är viktigt att man skriver upp alla poäng under spelets gång så att ingen kan fuska. Om någon slår en etta så kan ju den personen bli av med alla sina poäng om det vill sig illa. Så det är bara att försöka få ihop etthundra poäng och inte slå några ettor så vinner man.