Ordlista

 
Backgammon
Backgammon är en blandning mellan brädspel och tärningsspel. Man har ett bräde med 24 tungor och man spelar med brickor och tärningar. Den spelare som fått alla sina brickor på spelbrädet till boet vinner och tärningen bestämmer hur långt man får flytta brickorna varje gång.

 
Craps
Ett tärningsspel som ofta spelas på krogen eller på onlinecasinos där man kan vinna stora summor om man har en gnutta tur. Spelet spelas med två tärningar och det finns många satsningar att välja bland. Antingen satsar man på att få vissa nummer eller så satsar man på att undvika vissa nummer. Upp till 24 spelare kan spela samtidigt och alla kastar tärningarna i tur och ordning.
 
Die
Ordet tärning heter ”die” på engelska och två likadana tärningar heter ”dice”, mycket användbart att veta om man ska spela tärningsspel på nätet.
 
Maxiyatzy
Till skillnad från Yatzy så spelas Maxiyatzy med sex tärningar istället för fem. Det finns också några fler kombinationer man kan få i Maxiyatzy än i vanlig Yatzy.
 
Shooter
Den spelare som kastar tärningarna.
 
Sic bo
Sic bo är ett asiatiskt tärningsspel där man använder tre tärningar och ett speciellt bord. Spelet går ut på att pricka in de tre numren på de tre tärningarna. Det finns massor av kombinationer och dessa kombinationer står runt bordet, precis som i Roulette.
 
Tärning
Ett spelredskap som används i alla tärningsspel. De vanligaste tärningarna är kubformade och har sex sidor, benämnda ett till sex, men det finns tärningar av alla former och storlekar, från fyrsidiga tärningar till tärningar som har upp till 20 sidor.
 
Yatzy
Yatzy är ett tärningsspel med gamla anor. Det spelas med fem tärningar och målet är att få högst poäng.